חיסונים לקורונה בראי דיני העבודה
בימים אלו נערך בישראל מבצע ״לתת כתף״ במסגרתו ניתנים חיסונים לאוכלוסיות הזכאיות (בשלב הראשון למבוגרים מעל גיל 60, צוותי הרפואה ואנשים בקבוצות סיכון). לאחרונה, החל גם משרד החינוך במבצע ״חוזרים לחיים לחינוך״ בשיתוף עם משרד הבריאות למתן חיסונים נגד נגיף הקורונה לצוותי החינוך.
סוגיית החיסונים מעמידה מעסיקים בדילמות שונות מתחום דיני העבודה אליהן נתייחס במאמר זה.
האם ניתן לחייב עובד להתחסן?
לא. נכון להיום אין במדינת ישראל חוק המחייב עובד להתחסן ולעובד שמורה האוטונומיה על גופו והזכות לבחור האם להתחסן. יחד עם זאת, מעסיק יכול לעודד עובדים לעשות כן על ידי מתן תמריצים שונים לעובד (כגון בונוסים, ימי חופש וכו׳).
האם מותר למעסיק לפרסם להורים איזה עובד התחסן?
לא. על המעסיק לשמור על זכות הפרטיות של העובד במקום העבודה כחלק מזכותו לכבוד האדם. יחד עם זאת, אין מניעה שהורים או מורים אחרים ישאלו איש צוות האם התחסן, שכן לתשובתו עשויה להיות משמעות עבורם, ואיש הצוות יבחר אם לענות לשאלה.
האם מותר למעסיק לפטר עובד שמסרב להתחסן?
החוק והפסיקה טרם הכריעו בשאלה זו. ככלל, בשלב זה כאשר אין חובה חוקית להתחסן נראה שסירוב להתחסן אינו יכול להיות עילה לפטר עובד או להרחיק אותו מעבודתו.
נוסף על כך, יש להימנע מלהטיל סנקציות על עובד שלא התחסן, לפגוע בשכרו או ליצור אפליה בין עובדים שבחרו להתחסן לכאלו שלא, וזאת כדי למנוע תביעות אפליה או התעמרות במקום העבודה.
במצבים בהם סירובו של עובד להתחסן אינו ענייני, ועשוי לפגוע באוכלוסיות בסיכון אנו ממליצות לפנות לייעוץ משפטי פרטני בשאלה כיצד יש לנהוג עם העובד והאם ניתן לפטרו בנסיבות אלו, בכפוף לשימוע.
האם עליי לשלם דמי בידוד/ מחלה לעובד שסירב להתחסן וחלה או נאלץ להיכנס לבידוד?
כן. מעסיק מחויב לשלם דמי בידוד/ דמי מחלה גם לעובד שסירב להתחסן בהתאם להוראות החוק, ונדבק.
האם עובד יכול לסרב להגיע לעבודה עד שלא יחוסן/ יתר העובדים יתחסנו?
לא. לעובד אין זכות להתנות את הגעתו לעבודה וככל שעובד מסרב להגיע לעבודה בנסיבות אלו, למעסיק שמורה הזכות לפטרו בכפוף לעמידה בדרישות החוק בכל הקשור לתהליך סיום העסקתם של עובדים.
# המידע המפורט בדף זה אינו מהווה יעוץ משפטי. לקבלת יעוץ אנא פנו אלינו באמצעות מייל office@kraz.co.il או בטלפון 08-8539020.